Onderweg naar de Villa

Zelf gaan wij (bijna) altijd met de auto en de boot naar Zweden. We rijden in ongeveer 4 á 5 uur naar Kiel in Noord-Duitsland, waar we rond 17.00 uur aankomen. Dat geeft ons rustig de tijd om op het dek nog een frisse neus te halen en te zien hoe de boot afmeert om richting het Kattegat koers te zetten. Op de boot zelf nemen we eerst een drankje en onze zoon kan in de tussentijd heerlijk spelen op de piratenboot waar vaak ook andere Nederlandse kinderen zijn. Daarna gaan we naar het restaurant, soms het buffet en een andere keer al la carte. Dan zoeken we onze hut op en lezen nog even, voordat met een voldaan gevoel onze luikjes dichtgaan.

In de ochtend staan we uitgerust op en vervolgen onze weg vanaf Göteborg naar ons huis in Kalvbergsåsen, nog ongeveer 4 uur rijden. we gaan meestal nog even een Fika (koffie met een taartje) bij Grönko halen, halverwege de route en in de middag komen we aan bij ons huis, alwaar weer een nieuw Zweeds avontuur begint!