Activiteiten

midsommer

Het Openluchtmuseum van Ransäter Värmland (9 km), in de zomer worden er elke dag activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
Wat dacht u van het natuurgebied Ransäterhöjden, waar u heerlijk kunt wandelen en waar een ontmoeting met herten, elanden of vossen geen uitzondering is.
Ook vind u hier de fietsroute Klarälvsbanen van Hagfors naar Karlstad, die aangelegd is op het oude spoortraject. 
Of wat te denken van Sunne (23 km) met zijn megazwemparadijs, mooie skipistes of mogelijkheden voor rondvaarttochten op het Frykenmeer met Europa’s oudste nog werkende stoomboot?

Ski gebied
Skipistes
Beneden aan de skipiste
  • Skipiste
  • Skilift
  • thumb_IMG_7400_1024

Of ‘s werelds grootste en langste overdekte skibaan in Torsby.
En in de winter voor de rallyfanaten uiteraard de WRCrally die rond Haghors en Munkfors wordt verreden.

Uiteraard kunt u ook genieten van een heerlijke wandeling, ontspannen vissen, paardrijden (Kalvbergsåsens Islandshäster) of een vaartochtje maken met een boot of vlot op de vele meren of de machtige Klarälven of een fietstochtje door de bossen of over de Klarälvsbanen (het fietspad dat is aangelegd op de oude spoorbaan van Haghors naar Karlstad).

In Munkfors en omliggende plaatsen is er genoeg te doen. Ga op elandensafari of zoek paddenstoelen en bessen in het bos. Het park van schrijfster Selma Lagerlöf moet je natuurlijk ook gezien hebben, zeker met kinderen die houden van Nils Holgersson. Mårbacka, het huis van Selma Lagerlöf en het prachtige park Rottneros met het speelpark Nils Holgersson zijn de meest bekende toeristische attracties.

Het is ook een prima plek voor golfliefhebbers want op ongeveer 10 km afstand ligt een van de mooiste golfbanen van Zweden, pal aan het prachtige Rådameer; Sunne GK.

Het is allemaal binnen handbereik van de ondernemende vakantieganger. En mocht u na al de activiteiten willen relaxen dan kunt u ook nog terecht in SelmaSpa in Sunne.

  • uitzicht
  • Hert in het bos
  • Varen